Spruitjesburger

Recept Spruitjesburger

Lekkere spruitjes: ze bestaan! Maak van die groene bolletjes een hamburger, doe er wat appelfriet bij en smullen maar.

Ingrediënten:

Voor 4 personen. Bereidingstijd 45 minuten

  • 300 g spruitjes
  • 4 appels
  • 50 g bruine suiker
  • 2 eetlepels vloeibare Bak en Braad
  • een paar takjes peterselie
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 3 eetlepels olijfolie

1. Kook de spruitjes in een pan kokend water met zout in 5-10 minuten gaar. Giet ze af.
2. Schil, terwijl de spruitjes koken, de appels. Snijd elke appel in 8 partjes en snijd het klokhuis eruit.
3. Doe in een koekenpan met antiaanbaklaag een scheutje Bak en Braad. Voeg de suiker toe en laat smelten. Voeg de appels toe en laat ze op middelhoog vuur meebakken tot de buitenkant zacht is. Haal de appels van het vuur en zet ze afgedekt apart.
4. Snijd de gekookte spruitjes fijn.
5. Hak de peterselie fijn.
6. Breek de eieren in een diepe kom en sla ze met een vork los. Meng de gehakte spruitjes en de peterselie door het losgeklopte ei. Voeg naar smaak peper, zout en een snufje nootmuskaat toe.
7. Bak van het spruitjesmengsel burgers. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er bergjes van 1 volle eetlepel spruitjesmengsel in. Bak ze tot de onderkant gestold en goudbruin is. Keer ze met een spatel om en bak ook de andere kant goudbruin. Bak zo burgers tot het spruitjesmengsel op is.
8. Serveer de burgers met de appelfriet.

Tip: Bak in een grote koekenpan een koek van het spruitjesmengsel en steek er vervolgens met een uitsteekvorm mooie, ronde burgers uit.

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/18781-wat-is-bmi-en-hoe-bereken-ik-dit.html